SOM CATALUNYA

PODCAST: SALLENT 18 JUNY - 19H


Sant Llorenç de Morunys

Sant Llorenç de Morunys

Històrica capital de la vall de Lord, la vila acull algunes de les esglésies romàniques més imponents de la zona i té un extraordinari llegat de retaules i imatges religioses. Tot plegat s’ubica en un entorn natural tranquil, en una vall envoltada de serres i amb la presència del pantà de la Llosa del Cavall.

L’església romànica de Sant Llorenç, temple de l’antic monestir homònim, és el principal reclam arquitectònic del municipi i conté la millor oferta de retaules gòtics i barrocs. El santuari de Lord i el Museu de la Vall de Lord són altres punts d’interès.

  • Comarca: Solsonès
  • Província: Lleida
  • Localitat: Sant Llorenç de Morunys
  • Extensió: 4
  • Habitants: 950

Està situat als Prepirineus, a la zona muntanyosa del Solsonès, al centre de la vall del Lord. Serres de considerable alçada envolten el municipi, destaca la serra del Port del Comte, al nord i les serres del Verd i de Busa. L´estret de Vall-llonga és la connexió natural amb el sud i el pantà de Llosa de Cavall. El tossal de Vall-llonga, amb 1.241 metres, és la cota màxima d’aquest petit municipi de la Catalunya interior, al nord-oest de Barcelona. Al terme vessen diversos torrents que desguassen al riu Cardener.

SOM CATALUNYA